СТОКХОЛМ


Стокхолм е главниот град на Шведска, но и најнаселен град на Скандинавскиот полуостров во кој живее 22% од населението во Шведска. Основан во 1250 год. Стокхолм од секогаш бил и е економски, културен и политички центар на Шведска. Неговата локација се простира на 14 острови. Градот е познат по својата убавина и специфичната архитектура, неговата чистота и опкруженоста со вода како и големиот број на паркови. Познат и како Венеција од северот. Шетајќи низ неговите улици или пак пловејќи по неговите канали ќе сретнете од најмодерни достигнувања на архитектурата до барокни зданија во кои ќе може да го испиете првото утринско кафе со единствен поглед на некоја од многуте палати со прекрасни градини од кои ќе ви застане здивот за миг.

 

 

 

 

 

 

 

Топ 10 места од интерес:

  1. "Gamla Stan" - стариот град
  2. Кралската Палата
  3. Бродскиот музеј Васа
  4. Музејот на отворено "Skansen"
  5. Паркот "Djurgarden"
  6. "Fotografiska"
  7. Градското Собрание
  8. Музејот на современа ументост
  9. Крстарење со брод по Stromma
10. "Sky View" - Панорамски разглед 

 

 

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: од 160 €

3 Ноќевања ВО ХОТЕЛ на база RO/HB 

 

 

 

Во цената на пакетот е вклучено: 
- Авионски превоз на релација: Скопје - Стокхолм - Скопје

- Аеродромски такси 
- Хотелско сместување во хотел 
* цената и саатниците зависат од моментално расположливите места на aвио компанијата.

Во цената на пакетот не е вклучено: 
- Трансфер: aеродром - хотел, со градска железница 19 € (информативно)
- Трансфер со ТAXI = 170 € за две лица, во еден правец (информативно)
- Приватен трансфер: aеродром–xотел 150 €, во еден правец (информативно)

 

 

НАПОМЕНА 

* Цените не се фиксни 

* Цената и саатниците зависат од моментално расположливите места на aвио компанијата и хотелите.

* Можност за избор на датум по ваше барање 

* Одалеченост на аеродромот од Стокхолм  - 106 км 

 

 

FB link